Alexander Zijp wat vertel je me nou ?

Alexander Zijp wat vertel je me nou ?

Door het zoeken naar beeld materiaal van Alexander Zijp in verband met zijn overlijden stuitte vitalifeiten op een audio bestand die Alex aan ons had opgestuurd om te bewerken en plaatsen.het bestand komt uit 2013 en heeft eigenlijk al die tijd in de kast gelegen . Alex heeft het over de vissen de zee en de vervuiling en de oplossing ook heeft hij een liefdevolle boodschap voor iedereen.

Facebook Alexander Zijp

Een visser is heengegaan. Veel te jong. Ik ontmoette Alexander 9 jaar terug in Petten bij een bijeenkomst van kleinschalige Noord- en Waddenzee vissers. Alexander viel op in dit gezelschap vanwege zijn uitgebreide kennis over de natuur. Hij kon onvermoeibaar zijn kennis delen, kennis waarvan alle vissers hun voordeel mee konden doen.
Alexander was zijn tijd ver vooruit en had toen een zeer goed plan bedacht om een ecologische snoekbaarskwekerij te starten. Hij was de denker die door zijn uitgebreide kennis over de natuur de visserij verder kon helpen met innovatieve mogelijkheden.
Helaas regeert in de visserij ook het grote geld, en werd (en wordt) de groep kleinschalige vissers niet serieus genomen in Den Haag. In mijn optiek is het huidige visserijbeleid er ook op gericht om deze groep kleinschalige vissers stapje voor stapje de nek om te draaien. Alexander wist met zijn inbreng de boodschap van de kleinschalige visser onder de aandacht te brengen.
Hij wilde graag leren hoe hij zijn boodschap nog duidelijker onder de aandacht kon brengen. Dat deed hij door deel te nemen aan een kadergroep binnen de visserij die hiervoor getraind werd. Hij is daarnaast nog diverse keren mee geweest naar het Sprekersgilde in Amsterdam om zijn vaardigheden aan te scherpen.
Samen hebben wij op blote voeten nog voor het Centraal station te Amsterdam nog staan “sungazen”. Je moest het publiek dat langs liep eens zien kijken. Die wisten niet wat ze zagen. Twee mensen op blote voeten die aan het zonnestaren waren. Gaaf!
Alexander werd niet lang daarna getroffen door een vreselijke ziekte. Gelukkig kreeg die ziekte hem er niet onder. Wel was het jammer dat het bedrijf dat hij had, eronder door ging. Zijn grote passie was hem afgenomen. In die situatie krijg je alles op je af qua schuldeisers, rechtbanken, etc. Gelukkig kwam hij daar weer bovenop.
Helaas heeft het noodlot toegeslagen net nu hij zo gelukkig was met zijn nieuwe vrouw en zei samen net een mooie dochter op moeder aarde hadden gezet.
Alexander, bedankt voor de mooie dingen die ik samen met jou het meegemaakt en de kennis die je hebt overgebracht!
nils
Ex- visser

liefde is de sleutel

Related Posts

Ronald Bernard and Michel Vitaliti

Ronald Bernard and Michel Vitaliti

Ronald Bernard interview – a must see

Ronald Bernard interview – a must see

Free Hugs Roots festival

Free Hugs Roots festival

Wakkerweekend 3.0 #weunite

Wakkerweekend 3.0 #weunite

Geef een reactie

Translate »