ita Hannah van Gelder en Claude Vermeulen in Hongerstaking - Vitalifeiten
Hannah van Gelder en Claude Vermeulen in Hongerstaking

Hannah van Gelder en Claude Vermeulen in Hongerstaking

Soulvability en Break the System gingen samen naar Gorinchem om een gesprek en een ontmoeting te regelen tussen Claude Vermeulen en Hannah van Gelder.

Claude, zelf wonende te Almere ging, evenals Hannah, in hongerstaking.
Een extreme maatregel die door beide als laatste middel werd ingezet, na het aanhoudende onrecht dat hen trof door het onbehoorlijk bestuur waar zij jarenlang stuk op liepen, in een tevergeefse overlevingsstrijd met gemeente en instanties.

Daar eenmaal aangekomen wilde wij van Hannah ook graag horen waarom zij haar hongerstaking pas staakt na een gesprek met de Volksvertegenwoordiging.
De dag van dit interview is het 70 dagen geleden sinds Hannah in hongerstaking ging, uit protest tegen de participatie-wetgeving en de uitvoering ervan door het ambtenaren apparaat.

Door deze wetgeving zijn honderdduizenden mensen in een financieel, maatschappelijk en sociaal isolement terecht gekomen.
Door een inhumaan beleid van zinloze protocollen en haaks op elkaar staande wet – en regelgeving , ervaren zij dat zij niet langer mee doen en worden beschouwd als last, door de instanties die in het leven zijn geroepen om deze mensen nou juist te helpen.

De handelswijze van de gemeenten en instellingen die deze wet uitvoeren is vaak zo inhumaan, dat Nederland inmiddels een zelfdodingspercentage heeft van 6 mensen per dag.
Meer dan 400.000 kinderen die opgroeien onder de armoede grens en hun leven beginnen op achterstand.

Dít gebeurt in Nederland, nog altijd een van de meest welvarende landen ter wereld.
Voor Hannah was dit, na zelf jarenlang door het systeem te zijn geslachtofferd, aanleiding om als voormalig verplaagkundige in de palliatieve zorg te gaan staan en op te komen voor de zwakkeren, die zich binnen dit gefaalde systeem niet langer staande kunnen houden.

 

Verslag van Soulvability http://www.soulvability.nl/2015/10/26/interview-met-hannah-en-claude-in-hongerstaking/

liefde is de sleutel

Related Posts

Weet dat ik van je hou

Weet dat ik van je hou

the making of Weet dat ik van je hou

the making of Weet dat ik van je hou

#weunite Bosevent Out of the box 2018

#weunite Bosevent Out of the box 2018

Vitaliti en de Ukelele

Vitaliti en de Ukelele

Geef een reactie

Translate »